Kennis delen

Samenwerken met collega-zzp’er

Bijvoorbeeld als de opdracht voor jou alleen te groot is.
Als zzp’er werk je veelal in je eentje. Wel eens bedacht om samen te werken met andere zzp’ers als een opdracht voor jou alleen te groot is? Maar hoe pak je dit aan: hoe vind je een geschikte samenwerkingspartner? En hoe ga je samenwerken? Waarom samenwerken?

Ga op zoek naar samenwerkingspartners met dezelfde motieven. Zo voorkom je verkeerde verwachtingen. Er zijn verschillende motieven om samen te werken:
• Een samenwerking is noodzakelijk om een opdracht te kunnen krijgen of deze te kunnen uitvoeren.
• Een samenwerking maakt het mogelijk om gezamenlijk als groep (onder één naam) naar buiten op te kunnen treden
• Het delen van kosten, kennis en risico’s; denk aan gezamenlijke huisvesting of promotie, maar ook aan het gebruik maken van elkaars kwaliteiten of elkaar vervangen tijdens ziekte.
• Persoonlijke ontwikkeling; ontwikkeling door kennis en netwerk uit te wisselen en elkaar onderling te stimuleren of te coachen.

Hoe vind je een geschikte samenwerkingspartner?

Misschien is een netwerkbijeenkomst iets voor jou? Denk aan ZZP Alphen, een netwerk met alleen maar zzp’ers. Iedereen heeft dezelfde belangen waaronder omzet genereren en kennis delen. Of zoek op sociale media? Gebruik daarvoor bijvoorbeeld Twitter, Facebook en Linkedin om een samenwerkingspartners te vinden.

Hoe organiseer je de samenwerking?

Heb je een samenwerkingspartner gevonden? Maak dan duidelijke afspraken over de wijze waarop je gaat samenwerken. Welke samenwerkingsvorm het beste bij jullie past, hangt samen met het type opdracht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *